Videospeler inladen...

Boksster Delfine Persoon na "gestolen kamp" tegen Katie Taylor: "Ik vrees dat er geen rematch zal komen"

De Belgische bokskampioene Delfine Persoon schat in "De afspraak" haar kansen klein om snel een rematch te vechten tegen de Ierse boksster Katie Taylor. Taylor won de controversiële bokswedstrijd tegen Persoon tien dagen geleden. "Het doet deugd om erkenning te krijgen van de Ierse pers of bokskenners, maar mijn palmares blijft leeg", aldus Persoon.

Delfine Persoon heeft in "De afspraak" nog eens herhaald dat ze zeker is dat ze bestolen werd na haar bokswedstrijd tegen de Ierse boksster Katie Taylor. Tien dagen geleden verloor Persoon haar WBC-wereldtitel aan Taylor op punten.

"Ik heb de kamp al dertig keer bekeken. Je voelt ter plaatse dat je bestolen bent, maar je wil er toch zeker van zijn dat het klopt. Het was duidelijk natuurlijk. We zijn bestolen. Ik heb zeker zes van de tien ronden gewonnen. Katy Taylor heeft er drie gewonnen. Een ronde is onbeslist", aldus Persoon.

In de bokswereld werd het verlies van Persoon met ongeloof becommentariëerd. "De erkenning van de Ierse pers of van bokskenners doet deugd, maar jammergenoeg blijft mijn palmares leeg."

Persoon vreest dat het niet of niet snel tot een rematch zal komen. "We horen nu al dat er voor de zomer van 2020 geen rematch zal komen. Op deze manier stoppen, wil ik niet. De boksbond WBC is de enige bond die de zaak wil bekijken. Het zou kunnen dat de WBC een rematch wil eisen via een challenge. De strijd is nog niet gestreden", zegt Persoon.

Bekijk het gesprek met Delfine Persoon uit "De afspraak" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen