Videospeler inladen...

Brand bij afvalverwerkingsbedrijf in Kampenhout: rookpluim kilometers ver te zien

In Kampenhout woedt een zware brand bij het afvalverwerkingsbedrijf Renewi. Omwonenden wordt gevraagd ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te schakelen. Brandweerkorpsen van Haacht , Leuven en Aarschot zijn ter plaatse en laten het gebouw gecontroleerd uitbranden.

De brand brak even na de middag uit in het afvalverwerkingsbedrijf Renewi. Daar wordt bouw- en sloopafval verwerkt. Hoe de brand is kunnen ontstaan is nog onduidelijk.

Brandweerkorpsen van Haacht, Leuven en Aarschot zijn ter plaatse en laten het gebouw gecontroleerd uitbranden. Er zouden geen gewonden zijn, één brandweerman werd door de rook bevangen en afgevoerd naar het ziekenhuis.

Er is geen gemeentelijk rampenplan afgekondigd, maar de gemeente verstuurde wel een B-alert met de vraag aan de omwonenden om ramen en deuren dicht te houden en de ventilatiesystemen uit te schakelen.

Bekijk hieronder beelden van de zware brand:

Videospeler inladen...

Meest gelezen