Audi gaat E-trons uit Brussel terugroepen na probleem met afsluiting stekkerdoos

De Duitse autobouwer Audi roept zijn model "E-tron" terug, omdat er een probleem is met een afdichting aan de stekkerdoos. Het gaat om auto's die op de site van Vorst (Brussel) zijn geassembleerd tussen september vorig jaar en maart dit jaar. 

Eigenaars mogen met de auto blijven rijden, tenzij er een waarschuwing verschijnt op het dashboard. Ze zullen ook een brief krijgen met uitnodiging voor de terugroeping, met daarin een duidelijke verwijzing naar het waarschuwingsteken. De terugroepactie zal in augustus van start gaan, zegt de invoerder D'Ieteren. In België moeten een kleine 200 wagens terug naar de garage, maar in de Verenigde Staten zou het gaan om meer dan 1.600 exemplaren, schrijft de krant De Tijd

Door een probleem met de afdichting aan de stekkerdoos bestaat het risico dat er water tot in het batterijcompartiment komt. Dat zou in het slechtste geval kunnen leiden tot kortsluiting, al benadrukt men bij Audi dat er nog geen zo'n gevallen bekend zijn. Het probleem is te wijten aan een productiefout bij een leverancier, en werd door Audi zelf opgemerkt bij intensieve tests. In Brussel wordt de wagen enkel geassembleerd; de Belgische site lijkt dus niet in fout. 

Het is niet de eerste keer dat er een probleem is met de E-tron. Eerder moest Audi de levering van de elektrische wagen uitstellen omdat er een fout was gevonden in de software. Omdat de software nog moest worden gekeurd, liepen de eerste leveringen minstens vier weken vertraging op. 

Een Audi E-tron kost in België minstens 82.400 euro, inclusief btw. Dat is ruim 15.000 euro minder dan zijn grote concurrent, de Tesla Model X, en ruim 3.000 euro duurder dan de goedkoopste Jaguar I-Pace.

Meest gelezen