Kritiek op "The handmaid’s tale"-feestje van realityster Kylie Jenner: "Hoe dom kan je zijn?"

In de wereld van "The handmaid’s tale" worden vrouwen met de regelmaat van de klok mishandeld en mag men van geluk spreken dat men uitverkoren is om een baby ter wereld te brengen, weliswaar onder een almachtige mannelijke dominantie in een streng-religieuze omgeving. De populaire tv-serie, gebaseerd op het boek van Margaret Atwood uit 1985, leent zich dus allerminst tot plezante en prettige ontboezemingen. Maar dat is buiten realityster Kylie Jenner gerekend. Een van de vedettes uit "Keeping up with the Kardashians" organiseerde zopas immers een feestje voor een vriendin, waarbij de vrouwelijke gasten gekleed moesten zijn als de onderdrukte vrouwen in de tv-serie. Op sociale media kreeg ze onmiddellijk de wind van voren.

Trots op het resultaat publiceerde Jenner, die zich intussen miljonair mag noemen dankzij vooral een erg succesvolle cosmeticalijn, foto’s en beelden van het feestje, helemaal in de stijl van "The handmaid’s tale". Na bakken kritiek verwijderde ze deze opnieuw, maar de foto’s en filmpjes waren toen al door andere gebruikers van sociale media opgepikt:

Op sociale media kon men het themafeestje van Jenner, met bijna 140 miljoen volgers op Instagram, weinig smaken. Vooral het feit dat ze de onderdrukking, mishandeling en verkrachting van vrouwen op een dergelijke manier bagatelliseerde, was er voor de meesten ver over. Er volgden dan ook reacties als:

Meest gelezen