AP2001

Na bijna 18 jaar nog slachtoffer van aanslagen 9/11 geïdentificeerd

Bijna 18 jaar na de aanslagen op het World Trade Center in New York hebben onderzoekers nog een slachtoffer kunnen identificeren. Het gaat om een man. Hij is het eerste slachtoffer sinds juli 2018 wiens identiteit kan worden bepaald.

Het gaat om een man, verdere details worden niet bekendgemaakt. Hij is het 1.643e slachtoffer dat kan worden geïdentificeerd. Dat gebeurde op basis van DNA-onderzoek. Hij is het eerste slachtoffer sinds juli 2018 wiens identiteit kan worden bepaald.

Bij de aanslagen op het World Trade Center in New York op 11 september 2001 werden 2.753 mensen als vermist opgegeven. Gerechtsartsen van de stad New York werken sindsdien aan de identificatie van de slachtoffers. Bijna 18 jaar later is ongeveer 40 procent nog altijd niet geïdentificeerd. Af en toe lukt het nog om een naam aan lichamelijke resten te koppelen.

Op 11 september kaapten terroristen twee vliegtuigen waarmee ze in de torens van het World Trade Center in New York vlogen. Bij de slachtoffers waren 343 brandweermannen, 23 politieagenten en 37 medewerkers van de havenautoriteiten. De leeftijden van de slachtoffers liggen tussen 2 en 85 jaar, ongeveer 75 tot 80 procent waren mannen.

Meest gelezen