Studentenpsychologen van UHasselt hebben handen vol door examens

De studentenpsychologen van de Universiteit Hasselt zien in de laatste weken van het academiejaar een piek in het aantal bezoeken. Dat heeft uiteraard te maken met de examens.

De psychologen aan de UHasselt krijgen tot 70% meer studenten over de vloer dan in andere periodes van het jaar. Degenen die nu voor het eerst langskomen, hebben vooral problemen met stress en faalangst. En angst is een slechte raadgever en kan tot foute keuzes aanzetten, bijvoorbeeld er de brui aan geven.

Andere problemen

Maar verhoogde stress en faalangst brengen dikwijls ook andere problemen naar boven bij de student. Volgens studentenpsycholoog Philip Swerts kan het dan gaan om relatieproblemen of onzekerheid die anders ook aanwezig is maar versterkt wordt door de stress. Ook spanningen thuis kunnen in de examenperiode zwaarder doorwegen.

Meest gelezen