www.newspix.be

Barones en Antwerps eregemeenteraadslid Antoinette Pecher overleden

In Ukkel is op 26 mei barones en Antwerps eregemeenteraadslid Antoinette Pecher overleden op 92-jarige leeftijd. Pecher was van 1976 tot 2000 gemeenteraadslid voor de toenmalige PVV en kwam nadien nog op voor opvolger Open VLD, ook nog bij de voorbije gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018. De familie maakte het overlijden nu pas bekend, omdat ze op vraag van Pecher zelf eerst in intieme kring afscheid wilde nemen.

In 2012 maakte Pecher nog heel even als onafhankelijke de overstap naar de Stadslijst van toenmalig SP.A-burgemeester Patrick Janssens, maar ze raakte niet verkozen. Pecher was ook stichtend lid van de Europese Vrouwenlobby en gewezen voorzitter van het Nationaal Instituut voor Oorlogsinvaliden, Oud-strijders en Oorlogsslachtoffers. Tekenend voor haar levenslust was ook dat ze twee jaar geleden nog opnieuw student werd aan de Universiteit Antwerpen.

Meest gelezen