Levensgevaarlijk: bestuurder haalt tractor rechts in op fietspad in Koekelare

Op Facebook is ophef ontstaan over een roekeloos manoeuvre van een bestuurder van een BMW afgelopen weekend in Koekelare. Hij stak een groot landbouwvoertuig en een andere auto rechts voorbij vanop een fietspad. Een andere bestuurder filmde alles zaterdag via zijn dashcam en zette de beelden online. "Wat als daar een fietser gereden had", klinkt het op Facebook.

In het filmpje zie je de bestuurder van een blauwe BMW die achter een zwarte wagen zit, die zelf traag moet rijden omdat er een groot landbouwvoertuig op de weg rijdt. De bestuurder probeert verschillende malen vergeefs in te halen maar moet dat telkens onderbreken voor het verkeer dat uit de andere richting komt.

Opeens is de BMW-rijder het zodanig beu en haalt hij zowel de zwarte wagen als de tractor rechts in. Hij geeft extra gas en rijdt op het gras via het fietspad iedereen voorbij. Een zeer gevaarlijk manoeuvre, want het gaat daar om een dubbel fietspad waar fietsers in beide richtingen rijden. “Wat als daar plots een fietser zou rijden? Levensgevaarlijk en roekeloos,” klinkt het op Facebook. Het filmpje wordt er druk gedeeld. 

Politie-onderzoek 

Intussen kreeg ook de politie het filmpje te zien. “Dit is uiteraard roekeloos rijgedrag dat we ten stelligste afkeuren, zeker omdat het om een dubbel fietspad gaat”, zegt korpschef Johan Geeraert. “We werden zelf niet op de hoogte gebracht na de feiten en konden zelf dus geen vaststellingen doen. Maar het is zeker zo dat we het filmpje zullen analyseren en we kijken ook of we de nummerplaat kunnen achterhalen.” De BMW-rijder wacht mogelijk dus een gerechtelijke vervolging.

Meest gelezen