Brandweer Torhout maakt slippertje

Wat als de hulpdiensten zelf hulp nodig hebben? Het overkwam de brandweer van Torhout. Enkele brandweermannen gingen met een signalisatiewagen aan het slippen door een oliespoor en kwamen zelf in de gracht terecht. Er moest een takelaar ter plaatse komen.

Een signalisatiewagen van de brandweer van Torhout is deze middag zelf in de gracht terecht gekomen nadat hij is beginnen slippen op een oliespoor. De bestuurder wou de autostrade richting Brugge oprijden, maar merkte plots op dat er olie op de weg lag. Ondertussen was zijn wagen al gaan slippen. "De bestuurder reed gelukkig traag", zegt kapitein Alain Crombez. "Hij was gelukkig ook niet op weg naar een interventie."

Takeldienst

Maar wat de de bestuurder ook probeerde, hij kreeg het voertuig maar niet onder controle en slipte via het gras de gracht in. Hij belde uiteindelijk zelf naar de kazerne om hulp. Zijn collega's namen contact met de takeldienst en stuurden meteen ook een wagen van de brandweer om de olie op te ruimen en te voorkomen dat er een tweede ongeval zou gebeuren.

Meest gelezen