Videospeler inladen...

Bart De Wever: "Volgende burgemeester van Antwerpen zal iemand van de N-VA zijn"

Als Bart De Wever minister-president van Vlaanderen wordt, dan zal zijn opvolger als burgemeester iemand van de N-VA zijn. Dat heeft De Wever gezegd in Bilzen, waar hij de lokale N-VA-afdeling kwam steunen bij de gemeenteraadsverkiezingen die daar moeten worden overgedaan. 

Over zijn werk als formateur voor een nieuwe Vlaamse regering wilde De Wever geen commentaar geven. Hij blijft wel nog altijd kandidaat minister-president. Wie moet hem dan opvolgen? "De meest geschikte persoon om dat te doen en ik kan u wel zeggen dat dat iemand van de N-VA zal zijn", zei De Wever. 

De Antwerpse schepen Jinnih Beels (SP.A) had eerder laten weten dat zij de post van burgemeester wil overnemen van De Wever als die vertrekt, maar daar kan volgens hem geen sprake van zijn. "Het zal iemand van N-VA zijn. Gezien de krachtsverhoudingen in de gemeenteraad lijkt mij dat vrij logisch, wij bezetten daar 23 zetels."

Dat Beels blijft herhalen dat zij de Wever als burgemeester wil opvolgen, stoort hem niet. "Dat stoort mij niet, dat is de vrijheid van meningsuiting."

Herbekijk hieronder de reportage in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen