"Een buitenaards wezen in Colorado? Mijn zoon van 9 is het alleszins niet!"

“Het wordt tijd dat we een burgerwacht in het leven roepen, om de buurt te beschermen van de vreemde wezens die hier ’s nachts rondlopen.” Het was een van de reacties die een lokaal radiostation uit Colorado ontving, nadat de beelden die de bewakingscamera van Vivian Gomez ruim een week geleden maakte, viraal gegaan waren. Op die beelden was een alien-achtig wezen te zien, dat al snel vergeleken werd met Dobby, de huiself uit de Harry Potter-reeks. Anderen zagen er vooral een grap in van haar 9-jarige zoon. Maar dat ontkent de vrouw nu ten stelligste.

Het filmpje dat Gomez uit Colorado Springs op haar Facebookaccount publiceerde - "Dit is echt niet iets wat je iedere dag te zien krijgt" -, werd daar al meer dan 11 miljoen keer bekeken:

Ook op andere sociale media, zoals Twitter, kon het filmpje op massaal veel reacties rekenen en werd het veelvuldig gedeeld. 

Dat het filmpje abrupt afbreekt, was voor velen reden om te denken dat het allemaal opgezet spel was. Maar volgens Gomez ligt dat aan het feit dat haar beveiligingscamera opnames maakt in periodes van 10 seconden. Anderen zien dan weer een mager kind verschijnen dat een dansje doet, terwijl hij ondergoed op zijn hoofd draagt.

De moeder van 2 kinderen weet ook nu nog altijd niet wat er op de beelden te zien is en ontkent ten stelligste dat het haar 9-jarige zoon zou zijn, zo verduidelijkte ze gisteren op nieuwswebsite Inside Edition: "Nee, ik zou mijn zoon nooit op dat late tijdstip nog alleen naar buiten laten gaan. Ook al is hij speels en haalt hij graag grappen uit, toch heb ik hem nog nooit met ondergoed op zijn hoofd zien ronddansen."

Volgens videoanalist Conor McCourt lijkt de video wel degelijk echt te zijn – "Er is niets wat erop wijst dat de video bewerkt is" -, maar wat er juist te zien is, blijft enigszins onduidelijk. Zo blijft het mysterie intussen onopgelost…

Meest gelezen