Groot drugslabo opgerold in Wuustwezel

Vorige week donderdag viel de politie binnen in een afgelegen boerderij in Wuustwezel. Ze troffen er een groot drugslabo aan voor de productie van methamfetamine en vier kilo afgewerkte drugs. Zeven mensen, onder wie een Belg en twee Nederlanders, werden aangehouden. Vandaag bevestigde de raadkamer hun aanhouding.

Toen de politie vorige week donderdag binnenviel in een varkensboerderij, ontdekten ze een groot drugslabo voor de productie van methamfetamine. Methamfetamine, ook wel bekend onder de naam crystal meth, is een sterk verslavende synthetische harddrug. Het labo was volledig uitgerust voor het hele productieproces van de drug, tot en met het vacuüm verpakken van afgewerkte producten.

Ze troffen er ook vier kilo afgewerkte chrystal meth aan.  In de garageboxen stonden chemicaliën opgeslagen. De Civiele Bescherming heeft het drugslabo ondertussen ontmanteld en opgeruimd.

De politie kon ter plaatse zeven mensen oppakken. Het gaat om een Belg, twee Nederlanders, drie Mexicanen en een Colombiaan. Vandaag moesten ze voor de raadkamer verschijnen, die bevestigde de aanhouding voor alle zeven. Voorlopig blijven ze dus in de cel.

Meest gelezen