Hoge parkeerdruk UZ Gent vooral door eigen personeel

De parkeerplaatsen van het universitair ziekenhuis in Gent worden hoofdzakelijk ingenomen door het personeel. Dat blijkt uit een bevraging van UZ Gent bij haar werknemers. Daardoor zijn er te weinig parkeerplaatsen voor de bezoekers.

Het is al jaren een heikel punt: de parkeerdruk in en rond het UZ Gent is bijzonder groot. Vele patiënten en bezoekers blijven rondjes draaien tot er een parkeerplaats vrijkomt.  De stad Gent en het ziekenhuis zaten daarom samen om een oplossing te vinden.

2 op 3 werknemers nemen de auto

Het UZ vroeg aan het personeel hoe ze naar het werk komen. Uit die bevraging blijkt dat het grootste deel van de personeelsleden nog altijd met de auto komen, terwijl de meesten op amper 15 kilometer van het werk wonen. Twee op de drie neemt bijna altijd de wagen waardoor de parkeerplaatsen snel ingenomen zijn.

Tijdelijk extra parkeercapaciteit?

Schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) is niet gelukkig met de situatie en gaat samen met het ziekenhuis kijken of er een mobiliteitsplan kan worden gemaakt. "Dat kan niet van de ene dag op de andere, dat is duidelijk", zegt Watteeuw. "Er is tijd voor nodig, maar ondertussen is er een parkeerprobleem op het UZ waar vooral patiënten de gevolgen van dragen. Er is afgesproken met de stad Gent om te zoeken naar tijdelijke parkeercapaciteit. Ik leg daarbij de nadruk op 'tijdelijk'. Zo kunnen we eventjes de druk van de ketel nemen." In samenspraak met de directie en vakbonden wordt nu naar een oplossing gezocht.
 

kasto80

Meest gelezen