Politie schiet man dood die agenten probeerde aan te vallen in Wevelgem

In Wevelgem, in West-Vlaanderen, heeft de politie een 37-jarige man neergeschoten toen die hen aanviel met een schroevendraaier. De man is overleden. Een van de politieagenten verkeerde een tijdje in levensgevaar, maar is nu stabiel. 

Enkele agenten waren bij de man langsgegaan omdat hij met psychische problemen kampte en zijn ouders bedreigde. Toen de politie aankwam, reageerde de man heel agressief en bedreigde hij hen met een schroevendraaier. De agenten verweerden zich eerst nog met pepperspray, maar toen de man een van hen aanviel met de schroevendraaier, loste de andere agent een schot.

De man werd geraakt in de borststreek. Ter plaatse werd geprobeerd om hem te reanimeren en hij werd nog overgebracht naar het ziekenhuis, maar de man overleed aan zijn verwondingen.

De politieagent die werd aangevallen, is zwaargewond maar buiten levensgevaar. Hij heeft verwondingen in het gezicht en in de borststreek, net boven zijn kogelvrije jas, waar hij geraakt is door de schroevendraaier.

Het parket onderzoekt nu samen met het labo, een wapendeskundige en het Comité P., dat toezicht houdt op de politiediensten, de precieze omstandigheden van het schietincident. 

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen