Videospeler inladen...

Meer dan 5.000 gezinnen anderhalf uur zonder stroom in Hasselt: probleem is van de baan

In verschillende delen van de stad Hasselt was er sinds ongeveer half tien vanochtend geen stroom. De oorzaak was een kortsluiting, met een brand in een distributiecabine tot gevolg. Ook het stadhuis was getroffen, waardoor er een tijdlang geen dienstverlening was bij de stadsdiensten. Rond 12 uur vanmiddag was het probleem volledig opgelost.

Na een zware kortsluiting en een brand in een belangrijke distributiecabine was de stroom uitgevallen in een groot stuk van de binnenstad van Hasselt. Door de kortsluiting lagen ook een veertigtal kleinere stroomcabines plat. Meer dan 5.000 gezinnen zaten zonder stroom.

"Tegen 12 uur 's middags is iedereen weer aangeschakeld", zegt David Callens, de woordvoerder van netbeheerder Fluvius. "Zo is het ziekenhuis opnieuw aangesloten en is er ook weer stroom in het stadhuis."  

De exacte oorzaak van de kortsluiting is nog niet bekend. Fluvius heeft de gebluste stroomcabine intussen kunnen betreden. De herstellingswerken zouden nog een hele tijd kunnen aanslepen. "Maar daar zullen de klanten niets van merken", aldus nog Callens. 

Videospeler inladen...

Meest gelezen