Leopold Lippens met Donald Trump.
Radio 2

Niet-alledaags beeld: president Trump en graaf Lippens slaan "interessant" babbeltje in Ierse golfclub

Een niet-alledaagse foto: de Amerikaanse president Donald Trump (72) zit naast graaf en burgemeester van Knokke-Heist Leopold Lippens (77) een consumptie te nuttigen in een golfclub in Ierland. Het gesprek vond vorige week al plaats. "Het was interessant", laat Lippens kort weten aan Radio 2 West-Vlaanderen.

Beide heren spraken elkaar niet echt lang: zo'n tien minuten. Trump was vorige week op staatsbezoek in het Verenigd Koninkrijk. Maandagavond zat hij nog op een banket met de Britse koningin Elizabeth in Buckingham Palace, woensdag trok de president samen met zijn echtgenote Melania richting Shannon, in Ierland, om de eerste minister te ontmoeten en vervolgens een bezoekje te brengen aan zijn golfterrein in Doonbeg. Het was tijdens dat ingelaste ontspanningsmoment dat Trump Lippens ontmoette.

De burgemeester van Knokke-Heist wil niet veel kwijt over die privé-ontmoeting. "We hebben over bepaalde golven (sic) gesproken die hij en ik gespeeld hebben", klinkt het. Lippens was in Ierland op vakantie. Hij noemt het gesprek "met de machtigste man ter wereld interessant, maar niet belangwekkend".  

Volg VRT NWS ook via Instagram: 

Meest gelezen