Beperkte wateroverlast op enkele plaatsen in ons land door aanhoudende regen

Op verschillende plaatsen in ons land heeft de aanhoudende regen voor beperkte wateroverlast gezorgd. Vooral in de Antwerpse Kempen stonden verschillende straten onder water en zijn er enkele kelders ondergelopen. De regen begon gisterennacht en zal nog zeker tot 's middags aanhouden. In de namiddag worden er opklaringen verwacht.

De regenval is sinds gisterennacht begonnen en heeft op verschillende plaatsen tijdelijk voor wateroverlast gezorgd. In de gemeente Merksplas stonden vanmorgen enkele straten onder water, al meldt de brandweer dat dat aantal nog beperkt is. Zo werd er op de N124 naar Turnhout en naar Hoogstraten een tijd lang water weggepompt.

Ook in de rest van de Antwerpse Kempen spreekt de brandweer van wateroverlast. Verschillende straten in gemeentes als Turnhout en Hoogstraten stonden onder water en de brandweer kreeg meldingen binnen van ondergelopen kelders. "De Turnhoutse ring is deze morgen ondergelopen, waardoor er één rijstrook is afgesloten", zegt Ruut Van Laer van hulpverleningszone Taxandria. "Ook op de grote markt is er heel wat wateroverlast." De brandweer heeft de situatie onder controle.

De regenval zou zeker nog tot 's middags duren. In de namiddag worden er opklaringen verwacht. "De regenzone verplaatst zich momenteel van het zuidoosten naar het noordwesten", zegt weerman Frank Deboosere. "In de namiddag verwachten we lokaal nog enkele buien met kans op onweer." De wateroverlast zorgde op verschillende plaatsen voor heel wat verkeersproblemen. Enkele Brusselse tunnels werden vanmorgen afgesloten.

Meest gelezen