"Weekend zonder alcohol achter het stuur" is succes: minder mensen met glaasje te veel op

De politie heeft het voorbije weekend minder mensen betrapt achter het stuur met een glaasje te veel op. Dat blijkt uit de resultaten van het "Weekend zonder alcohol achter het stuur." Wel werden er meer rijbewijzen ingetrokken van mensen die onder invloed waren van drugs. 

Tijdens het "Weekend zonder alcohol", vorig weekend, werden 37.000 bestuurders gecontroleerd.  1,67 procent van hen (of 618 bestuurders) was onder invloed. 154 rijbewijzen werden ingetrokken. Dat is een daling ten opzichte van de vorige editie. Toen werd nog meer dan 2 procent van de 32.299 bestuurders betrapt op rijden onder invloed. 

Meer rijbewijzen ingetrokken voor rijden onder invloed van verdovende middelen

Wel werden deze editie meer rijbewijzen ingetrokken wegen rijdens onder invloed van verdovende middelen.  61 bestuurders werden dit jaar betrapt ten opzichte van 46 vorig jaar. 

Meer en meer mensen kiezen voor alternatieven in plaats van achter het stuur te kruipen

Koen Ricour, Federale wegpolitie

Door extra alcoholcontroles te houden, hoopt de politie mensen aan te zetten om niet zelf achter het stuur te kruipen als ze onder invloed zijn van alcohol of drugs. "Wij hopen natuurlijk dat wij meer en meer mensen hebben kunnen overtuigen van een positief gedrag in het verkeer", zegt Koen Ricour van de federale wegpolitie. "Wij zien dat er meer en meer alternatieven genomen worden in plaats van zelf achter het stuur te kruipen met een glaasje te veel op."

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen