Mama van vermiste Théo Hayez (18) in Australië: "Het is niet zijn stijl om geen teken van leven te geven"

Théo Hayez is een gewetensvolle en georganiseerde jongen en het is niet zijn stijl om geen teken van leven te geven. Dat zegt Vinciane Delforge, de moeder van de jongen van 18 uit Brussel die vermist is in Australië. Daar zoekt de politie intussen met drones naar hem.

De Franstalige openbare omroep RTBF heeft vandaag kunnen spreken met Vinciane Delforge, de moeder van Théo Hayez (18) die sinds eind mei vermist is in Byron Bay in Australië.

"Al zijn spullen liggen nog in zijn hotelkamer", zegt ze. "Zijn paspoort, zijn papieren... We zouden kunnen hopen dat hij een meisje heeft ontmoet met wie hij een romance beleeft waardoor hij geen teken van leven geeft, maar dat is zijn stijl niet. Het is een gewetensvolle jongen, georganiseerd, verantwoordelijk en attent. Hij weet dat ik een moederkloek ben en dat ik snel ongerust ben."

Zelf ziet Delforge twee hypotheses voor de verdwijning van haar zoon. "Ofwel is hij een slechte figuur tegen het lijf gelopen, ofwel is er een ongeval gebeurd. Ik wil blijven hopen, maar hoe meer dagen verstrijken... Als hem iets is overkomen, dan is hij in de natuur? Of ergens anders? Ik probeer er niet aan te denken, maar ik ben wel realistisch."

Een crowdfundingsactie heeft intussen meer dan 26.000 euro opgebracht om de ouders van Théo in staat te stellen naar Australië af te reizen om zelf naar hun zoon te zoeken. Zijn vader is daar intussen al aangekomen, zijn moeder vertrekt binnenkort. "Voor ons is het belangrijk om te gaan kijken, om geen spijt te hebben", zegt ze. "Als er nog geld overblijft, wil ik het aan een goed doel als Child Focus geven en aan gelijkaardig goed doel in Australië. Zo wil ik ouders helpen die zich in dezelfde situatie bevinden."

Drones

In Australië roept de politie intussen op om beelden die op de avond van de verdwijning van Théo zijn gemaakt aan de politie te geven. "We hebben Théo spijtig genoeg niet kunnen lokaliseren, maar we blijven zoeken", aldus hoofdinspecteur Matthew Kehoe, die de zoektocht leidt.

"We zijn nog altijd op zoek naar beelden van beveiligingscamera's en dashcams die geschoten werden tussen 31 mei om 23 uur en 1 juni om 4 uur", klinkt het nog. Vanaf vandaag wordt ook een gespecialiseerde droneploeg ingezet.

De jongeman werd het laatst gezien toen hij een nachtclub in Byron Bay verliet. Sindsdien kwam er geen teken van leven meer. Volgens de politie is uit camerabeelden gebleken dat Théo wel degelijk van plan was om terug te keren naar het hostel waar hij verbleef, zo bevestigde een familielid aan RTL. "Er moet iets tussengekomen zijn onderweg, want als hij had voortgestapt, zou hij daar rond 23.30 uur aangekomen zijn", vertelde een vriend van de vermiste aan het Australische persagentschap AAP.

Théo Hayez kwam eind vorig jaar aan in Australië met een werkvisum en zou deze week terugkeren naar België. De Belgische ambassade in Canberra staat in nauw contact met de lokale politie van Byron Bay, een populaire badplaats aan de oostkust van Australië in de staat New South Wales.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen