Videospeler inladen...

Verdachte gearresteerd voor vluchtmisdrijf in Schaarbeek waarbij  14-jarig meisje levensgevaarlijk gewond raakte

De verdachte van een vluchtmisdrijf in Schaarbeek vanmorgen kon in de loop van de dag worden opgepakt. Het 14-jarige meisje dat werd aangereden, verkeerde in levensgevaar, intussen zou haar toestand stabiel zijn. Het meisje was aan het oversteken op weg naar school. De bestuurder vluchtte na het ongeval weg. Burgemeester Clerfayt wil meer camera's en politiecontroles in de toekomst. 

Op het kruispunt van de Waelhemstraat met de Helmetsesteenweg in Schaarbeek is een 14-jarig meisje levensgevaarlijk gewond geraakt toen ze aangereden werd door een auto. Het meisje was op weg naar school en ze was op dat ogenblik aan het oversteken. 

De bestuurder vluchtte na het ongeval weg. Er is een onderzoek gestart om de precieze omstandigheden van het ongeval te achterhalen. "De omstandigheden zijn nog niet helemaal duidelijk. Het meisje was aan het oversteken, maar het is nog niet duidelijk of dat op het zebrapad was of niet. Er gaat een deskundige samen met iemand van het lab ter plaatse", vertelt Willemien Baert van het Brusselse parket.

"Er zijn camerabeelden van het ongeval", zegt Bernard Clerfayt, burgemeester van Schaarbeek. "Het is de bedoeling dat er nog meer camera's komen en er zullen ook meer politiecontroles komen in de toekomst. Dit jaar hebben wij het aantal pv's al verdubbeld en dat zullen we handhaven in de toekomst".

Intussen is er een verdachte gearresteerd. In de loop van de avond zal hij verhoord worden. 

Opnieuw ongeval in Schaarbeek

Het is niet de eerste keer dat er in Schaarbeek een ongeval met vluchtmisdrijf gebeurt. Vorige week nog raakte een jongetje van 6 lichtgewond bij een aanrijding, ook daar pleegde de bestuurder vluchtmisdrijf.

En begin dit jaar raakte een meisje van 5 zwaargewond toen ze samen met haar vader aangereden werd door een auto vlakbij het Josaphatpark. Ook daar sloegen de twee inzittenden op de vlucht, al konden ze later wel gevat worden. 

"Het is jammer genoeg niet de eerste keer", zegt Pieter Fannes van het burgercollectief 1030/0. "We vragen aan het gemeente- en stadsbestuur om van verkeersveiligheid een prioriteit te maken." 

We vragen aan het gemeente- en stadsbestuur om van verkeersveiligheid een prioriteit te maken

Pieter Fannes - Burgercollectief 1030/0

"In Schaarbeek, en bij uitbreiding Brussel, zijn er twee grote problemen. Er is het rijgedrag van enkele chauffeurs. Als er een ongeval plaatsvindt, gaan die er dan gewoon vandoor. Dat is gedrag dat geen enkele stad kan aanvaarden. Ten tweede is er de infrastructuur, die echt gericht is op de auto en vaak toelaat om snel te rijden."

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier: 

Videospeler inladen...

Burgercollectief 1030-0: "Repressie blijft tekort schieten":

Videospeler inladen...

Meest gelezen