Videospeler inladen...

Ketnet Junior overspoeld na oproep voor Tik Tak-kindjes: 3.000 brieven en knutselwerkjes

Ketnet Junior werkt momenteel aan een nieuwe reeks van het legendarische programma "Tik Tak" en ging hiervoor op zoek naar enkele nieuwe "Tik Tak"-kindjes. Ouders konden in ware jaren 80-stijl een brief sturen naar Ketnet Junior om hun kind voor te stellen. Met succes, want Ketnet Junior kreeg meer dan 3.000 brieven en knutselwerkjes.

"Tik Tak" kwam in 1981 voor het eerst op tv en maakt sinds toen deel uit van het collectief geheugen. Ketnet zond "Tik Tak" uit tot in 2006. Dertien jaar later is het tijd voor een comeback. Ketnet Junior werkt momenteel aan een nieuwe reeks om opnieuw meerdere generaties peuters en kleuters te boeien met vertrouwde elementen zoals de schaapjes en het schaduwmannetje. De nieuwe reeks moet vanaf dit najaar op Ketnet Junior te zien zijn.

Bekijk hieronder de eerste aflevering van "Tik Tak" van 1 november 1981 (lees verder onder de video):

Videospeler inladen...

Voor de opnames van de nieuwe afleveringen van Tik Tak zocht Ketnet Junior kindjes om mee te spelen. De zender vroeg aan ouders om een klassieke brief te sturen om hun kindje voor te stellen. De oproep werd massaal beantwoord.

We waren volledig overweldigd door het enorme aantal reacties en de postzakken vol brieven die we hebben ontvangen

Hanne Laureys, Brandmanager Ketnet

Ketnet Junior kreeg meer dan 3.000 brieven binnen met zeer uiteenlopende inhoud.

“We krijgen hier veel schattige foto’s binnen, mooie tekeningen en ook de zotste knutselwerken. Ouders en kinderen zijn zelf aan de slag gegaan. Je merkt dat het heel wat teweeg heeft gebracht in verschillende huiskamers”, zegt Hanne Laureys, Brandmanager van Ketnet.

Bekijk hier enkele inzendingen.

Alle hens aan dek

Dat succes zorgt ook voor extra werk. Ketnet Junior maakt er een erezaak van om alle brieven te beantwoorden. Alle hens aan dek en dat betekent dat iedereen moet bijspringen.

“We zijn hier massaal met medewerkers van Ketnet brieven aan het beantwoorden om alle ouders die zich hebben ingeschreven voor de Tik Tak-kindjes te bedanken”, legt Hanne Laureys uit.  “Van over alle verschillende ploegen heen komt iedereen, al is het maar een kwartiertje of een half uurtje, bijspringen.”

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen