AP2006

Luchthaven Glasgow Prestwick in Schotland staat te koop

De Schotse deelregering zet de luchthaven van Glasgow Prestwick in de etalage. De luchthaven werd ooit vooral gebruikt door lagekostenmaatschappijen zoals Ryanair, maar had te lijden onder de nabijheid van de internationale luchthaven van Glasgow. Ze kampte met zware verliezen, en is zes jaar geleden genationaliseerd door de Schotse regering. Nu staat ze opnieuw te koop.

De luchthaven van Prestwick is in het Verenigd Koninkrijk om één reden beroemd: het is de enige Britse luchthaven waar de Amerikaanse rockster Elvis Presley voet aan de gond zette. Maar in 2013 trok die "claim to fame" in elk geval geen extra bezoekers meer aan. De luchthaven kampte met zware verliezen, en de Nieuw-Zeelandse eigenaar bood ze te koop aan.

Toen zich geen kopers aandienden, zat er voor de Schotse deelregering niets anders op dan de luchthaven te nationaliseren. Maar nu acht de regering de tijd rijp om de luchthaven opnieuw in privé-handen te geven. Hoeveel de vraagprijs is, is nog niet bekendgemaakt.

Meest gelezen