NASA vindt Starfleet-logo uit "Star Trek" op Mars

Een sonde van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft een opmerkelijke vondst gedaan op Mars: het lijkt wel of iemand het logo van Starfleet uit "Star Trek" op het marsoppervlak heeft achtergelaten.

De Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) is een ruimtesonde van de NASA die het oppervlak van Mars gedetailleerd in kaart moet brengen. Er is nu een foto vrijgegeven waarop drie gelijkaardige symbooltjes te zien zijn (zie foto onder).

Lees verder onder de foto:

De drie symbooltjes lijken op het logo van Starfleet uit de "Star Trek"-reeks. Dat is ook de wetenschappers van de NASA niet ontgaan. "De gelijkenissen met een beroemd logo zijn puur toevallig", zeggen ze. Al klinkt het in het Engels met enkele verwijzingen naar ruimteschepen uit de reeks net iets beter:

Enterprising viewers will make the discovery that these features look like a famous logo: and you’d be right, but it’s only a coincidence.

De vreemde vormen zijn volgens de wetenschappers trouwens ontstaan door een combinatie van wind, lava en duinen.

Meest gelezen