Van links naar rechts: Jan Knudde, Rino Ver Eecke en Annemie Gulickx

Radio 1, Radio 2 en MNM krijgen vanaf oktober nieuwe nethoofden

Drie radiozenders van de VRT krijgen vanaf oktober een nieuw nethoofd. Jan Knudde, momenteel nethoofd bij Radio 2, neemt vanaf oktober de leiding bij Radio 1 over. Rino Ver Eecke volgt hem op bij Radio 2. MNM, de jongerenradio waar Ver Eecke nu aan het hoofd staat, zal geleid worden door Annemie Gulickx, momenteel aanbodverantwoordelijke bij Ketnet.

Jan Knudde volgt bij Radio 1 voormalig nethoofd Filip Pletinckx op, die in maart besliste om aan de slag te gaan als talentcoach bij VRT Radio. Voor Knudde wordt zijn nieuwe functie een beetje thuiskomen. Hij begon destijds als nieuwslezer, bij Radio 2 West-Vlaanderen, en wordt nu nethoofd bij Radio 1 waar actualiteit een belangrijke pijler is. “Ik ben trots en dankbaar voor die vele jaren bij Radio 2. Nu kijk ik er naar uit om deel te worden van de passies die ik bij Radio 1 voel: nieuws, actualiteit, sport, cultuur en eigenlijk alles wat een mens interesseert.”

Bij Radio 2 wordt Knudde opgevolgd door Rino Ver Eecke, die de overstap maakt van MNM. Ver Eecke werkte in het verleden al voor Radio 2 als presentator, producer en coördinator. Hij gaat naar eigen zeggen “heel veel passie en goesting” aan de slag bij Radio 2. “Ik ga het MNM-team missen en hou veel fantastische herinneringen over aan het verhaal dat we samen gebouwd hebben. Binnenkomen bij Radio 2 voelt, na al die jaren, als een goede vriendschap opnieuw oppikken. Ik kijk er naar uit om samen met de teams, nationaal en in de vijf regio’s, verder te kunnen bouwen aan de grootste radio van Vlaanderen.”

Bij jongerenzender MNM gaat Annemie Gulickx vanaf oktober aan de slag als nethoofd. Eerder werkte ze voor de zender als producer, en was ze nieuwslezer en redacteur bij Studio Brussel. Na een periode bij Canvas en Ketnet keert Gulickx nu terug naar de radio. “Ik was erbij toen MNM in 2009 van start ging en heb er 6 jaar lang met veel plezier en liefde gewerkt. Het is een mooie kans om dit opnieuw te mogen doen. Samen met een supergemotiveerde ploeg wil ik verder nadenken over de toekomst van MNM.”

“We hebben in onze zoektocht veel pistes verkend en we zijn uitgekomen bij talent uit eigen huis”, zo licht Els Van de Sijpe, manager VRT Radio, de personeelswissels toe. “Jan, Rino en Annemie zijn stuk voor stuk mensen met een hart voor inspirerende en verbindende radio. En tegelijk hebben ze voeling met het veranderend mediagebruik en de digitalisering die radio nog zoveel meer mogelijkheden geeft. Samen met Chantal Pattyn (Klara) en Jan Van Biesen (Studio Brussel) vormen ze een dreamteam.”

Meest gelezen