Nog altijd drie mensen in ziekenhuis met legionellabesmetting

Van de 32 slachtoffers die besmet werden met de legionellabacterie in de Gentse kanaalzone liggen er nog drie in het ziekenhuis. Een patiënt heeft nog intensieve zorgen nodig.

Eind april is de legionellabesmetting uitgebroken in Evergem in de Gentse kanaalzone. De bron van de besmetting is hoogst waarschijnlijk een koeltoren van papierfabrikant Stora Enso. Die koeltoren is intussen gereinigd en de besmetting is gestopt.

Er zijn in totaal 32 mensen besmet geraakt met de bacterie. Twee daarvan zijn gestorven en nu liggen nog drie patiënten in het ziekenhuis. Daarvan ligt 1 persoon nog op de afdeling intensieve verzorging.

De slachtoffers gaan samen een klacht indienen. Eerder stelden de gemeente Evergem en de stad Gent zich al burgerlijke partij. Het gerecht voert een onderzoek naar het bedrijf om onder meer na te kijken of alle onderhoud volgens de regels is verlopen. Het zal nog een hele tijd duren eer dat onderzoek is afgerond. 

kasto80

Meest gelezen