Textielbedrijf uit Poperinge krijgt boete voor arbeidsongeval

Het textielbedrijf Coatex in Poperinge moet bijna 5000 euro boete betalen voor een arbeidsongeval twee jaar geleden. Een uitzendkracht die toen aan de slag was in het bedrijf brak daarbij zijn arm op vier plaatsen. Hij kwam vast te zitten in een machine waarmee ze in het bedrijf folie wikkelen.

De arbeider uit Tourcoing was nog maar twee dagen aan de slag in het bedrijf en werkte aan een machine waarmee je folie wikkelt. Hij wilde een rol rechttrekken, maar hij kwam met zijn linkerhand vast te zitten. Coatex kreeg eigenlijk een boete van 24.000 euro. Daarvan moet het bedrijf maar 4800 euro effectief betalen omdat ze er intussen voor zorgden dat het nu veiliger is om met die machine te werken. De algemeen directeur van Coatex werd vrijgesproken. Volgens de rechtbank beging hij niet bewust een fout, waardoor enkel het bedrijf zelf veroordeeld kon worden.

Meest gelezen