Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Witte Huis-perschef Sarah Sanders stopt eind deze maand

Sarah Huckabee Sanders stopt eind deze maand met haar job als perschef van het Witte Huis. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump aangekondigd op Twitter. Ze zou Washington D.C. terug inruilen voor haar thuisstaat Arkansas. Een opvolger is nog niet genoemd. Sanders volgde in 2017 Sean Spicer op.

"Ze is een speciaal persoon met buitengewone talenten, die haar werk geweldig deed", schrijft Trump over haar. "Ik hoop dat ze besluit om zich kandidaat te stellen als gouverneur van Arkansas. Dat zou ze fantastisch doen." Haar vader Mike Huckabee was jarenlang gouverneur van de staat. Huckabee was ook meermaals presidentskandidaat.

Lees verder onder de tweets van Trump:

Sanders was al sinds begin 2017 de plaatsvervangende woordvoerster van het Witte Huis. Aan het begin van het presidentschap viel ze af en toe in voor toenmalig woordvoerder Sean Spicer. Het is pas als Spicer opstapt op 21 juli 2017 dat ze de job als eerste woordvoerder opnam. Ze was nog maar de derde vrouw die de job deed. Ze werd overigens voorgesteld door Anthony Scaramucci, de man die amper 10 dagen communicatiedirecteur van het Witte Huis was.

Sanders is een vertrouweling van de president en is een van de weinigen van het team rond de president die er al bij was tijdens de campagne. Ze heeft hem altijd fanatiek verdedigd en ging soms erg creatief om met feiten. Ze maakte komaf met de dagelijkse persbriefings. De laatste formele persbriefing dateert al van begin maart.

Haar geloofwaardigheid stond al langer onder druk. In het eindrapport van het Mueller-onderzoek naar de mogelijke banden tussen de campagne van Trump en Rusland, bleek dat ze gelogen had over de "talloze FBI-agenten" die hun steun hadden uitgesproken over het ontslag van toenmalig FBI-directeur James Comey in mei 2017.

Meest gelezen