Alle hens aan dek om rat uit restaurant te krijgen

Het blijven beelden die men liever niet ziet en zeker niet in een restaurant. Maar als ze opduiken gaan ze vaak viraal. Want een rat wil niemand tegenkomen, daar waar er gegeten wordt. Daarom is het ook alle hens aan dek om het dier zo snel mogelijk buiten te krijgen. Dat deden alvast de medewerkers van een McDonald’s-filiaal in Rotherham, in het Engelse graafschap South Yorkshire. De rat werd uiteindelijk met succes verjaagd.

Joanne Bamforth, die de video op Facebook publiceerde, gaf meer uitleg op verschillende Britse nieuwswebsites: "Tijdens een wandeling zag ik plots veel beweging aan de deur van de McDonald’s. Ik zag dat medewerkers en managers druk met iets in de weer waren. Ik vroeg aan een andere omstander wat er gaande was. Ze zei me dat ze bezig waren een rat te vangen. Toen heb ik mijn gsm bovengehaald om alles te filmen."

"Je hoorde verschillende mensen schreeuwen en ik moet toegeven dat ik ook wel overdonderd was, toen die rat naar buiten geduwd werd en uiteindelijk weggejaagd werd."

Een woordvoerder van de fastfoodketen liet daarna weten dat de rat wellicht door de voordeur binnengekomen was en dat de medewerkers er alles aan gedaan hadden om het dier binnen de kortste keren terug naar buiten te werken. De rat zou de keuken alvast niet bereikt hebben.

Meest gelezen