Alle Vlaamse gemeenten krijgen schuilhokken voor zwerfkatten

Alle steden en gemeenten krijgen de komende maanden van de Vlaamse overheid twee schuilhokken voor zwerfkatten die na hun sterilisatie terug worden vrijgelaten. Bij elk schuilhok horen ook twee infoborden met informatie. 

Omdat heel wat steden en gemeenten te kampen hebben met overlast door zwerfkatten werkte de Vlaamse regering een zwerfkattenplan uit. Alle steden en gemeenten krijgen nu twee schuilhokken voor zwerfkatten die na hun sterilisatie worden vrijgelaten. Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) voorziet daarvoor 250.000 euro. 

Voor het vangen, steriliseren en terugplaatsen van zwerfkatten werken de meeste gemeenten samen met een dierenasiel of een lokale vereniging.  Sinds april vorig jaar moeten steden en gemeenten ook beschutting en voeder voorzien voor zwerfkatten die na hun sterilisatie terug vrijgelaten worden.

Alle steden en gemeenten krijgen nu twee kattenschuilhokken. Bij elk schuilhok horen ook 2 infoborden met onder andere de contactgegevens van het lokale aanspreekpunt voor zwerfkatten, informatie over de sterilisatieplicht en de vraag om de dieren met rust te laten. De steden en gemeenten betalen niets voor de eerste 2 schuilhokken en bijhorende infoborden. Ze krijgen bovendien de kans om via de Vlaamse Overheid extra schuilhokken te bestellen aan een voordelig tarief.

Meest gelezen