Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Belangrijke verdachte van aanslagen Sri Lanka is opgepakt

Eén van de belangrijkste verdachten van de bloedige aanslagen op kerken en hotels in Sri Lanka op paaszondag is opgepakt. Dat meldt de internationale politiedienst Interpol. Het gaat om een Sri Lankaan van 29. Hij werd samen met vier andere verdachten opgepakt in het Midden-Oosten, maar in welk land is niet bekendgemaakt. 

De 29-jarige Ahamed Milhan Hayathu Mohamed is een van de hoofdverdachten die werd gezocht op verdenking van terrorisme en moord. Hij werd opgepakt in een niet nader genoemd land in het Midden-Oosten en via Saudi-Arabië overgebracht naar Sri Lanka.

Volgens de Sri Lankaanse politie is de man een kopstuk van de jihadistische beweging National Thowheeth Jama'ath (NTJ), die verantwoordelijk wordt gehouden voor de aanslagen in Sri Lanka.

Bij de aanslagen op 21 april sloegen zelfmoordterroristen toe in drie kerken en drie hotels in de stad Colombo. In totaal kwamen 258 mensen om.

Meest gelezen