Najila Trindade

Braziliaanse politie dient klacht in tegen vrouw die Neymar beschuldigt van verkrachting

De Braziliaanse politie heeft donderdag een klacht ingediend tegen Najila Trindade, die voetbalvedette Neymar van verkrachting beschuldigt. De klacht komt er nadat de vrouw de Braziliaanse ordediensten corrupt genoemd had.

Begin deze maand diende Najila Trindade bij het gerecht in de stad São Paulo een klacht in tegen de Braziliaanse stervoetballer Neymar (27). Daarin zegt ze dat ze door Neymar, die voor Paris Saint-Germain speelt, verkracht is in een hotelkamer in de Franse hoofdstad Parijs. Neymar ontkent de beschuldigingen. Volgens zijn zaakwaarnemers is er sprake van een poging tot afpersing.

Trindade had de ordediensten tijdens een interview een veeg uit de pan gegeven en geïnsinueerd dat ze om te kopen waren. De Braziliaanse politie liet in een mededeling weten "in absolute transparantie" te werken.

Neymar is gisteren voor de tweede keer in een week tijd verhoord door de politie. "Vroeg of laat komt de waarheid boven water", zei hij na het verhoor tegen verslaggevers die bij het politiebureau waren verzameld. "De enige wens die ik nu heb is dat deze zaak zo snel mogelijk ten einde komt."

De zaak komt voor Neymar bovenop zijn enkelblessure die hij recent opliep, waardoor de duurste voetballer ter wereld de Copa America in eigen land mist.

Meest gelezen