Yorick Jansens

Meer dan 3 ton cocaïne onderschept in haven van Antwerpen

In de haven van Antwerpen is een partij cocaïne van meer dan 3.000 kilo onderschept bij een routinecontrole. De drugs waren voor Nederland bestemd. Bij een andere controle is 617 kilo cocaïne ontdekt. Het parket onderzoekt de zaak.

De ontdekking van de ruim 3.000 kilo cocaïne in de haven van Antwerpen gebeurde afgelopen week tijdens een routinecontrole. De drugs zaten verstopt in een vracht rijst. Ze waren bestemd voor de markt in Nederland. De douane heeft daarom de politie in Den Haag op de hoogte gebracht.

Begin deze maand is in de haven van Antwerpen nog een andere partij cocaïne onderschept. Die drugs waren verdeeld over meer dan 500 pakken en zaten verstopt in een container met blikken tonijn afkomstig uit Ecuador. In totaal werd 617 kilo cocaïne gevonden. Het parket is een onderzoek gestart.

Meest gelezen