2019 Getty Images

Missy Elliott eerste vrouwelijke rapper in “Songwriters Hall of Fame”

In New York is Missy Elliott gelauwerd als liedjesschrijfster; ze kreeg een plekje in de “Hall of Fame” van de songwriters. Eerder viel die eer al te beurt aan twee andere rappers, Jermaine Dupri en Jay-Z, maar Missy Elliott is de eerste vrouwelijke rapmuzikante. 

Missy Eliott is 47. Ze werkte eerst als producer en schreef liedjes voor onder andere Aaliyah en Destiny’s Child, de groep van Beyoncé. Met producer Timbaland maakte ze haar eerste eigen album “Supa Dupa Fly” in 1997, met als bekendste nummer “The rain”.

In de jaren negentig scoorde Missy Elliott met nummers als “Work it”, “Hot boyz” en “Get ur freak on”. Voor de plechtigheid in New York kreeg ze felicitaties van Michelle Obama, een fan van het eerste uur van Missy Elliott.

Andere artiesten die werden toegelaten tot het pantheon van de songwriters: Justin Timberlake en Yusuf, vroeger bekend als Cat Stevens.

Meest gelezen