Na een jaar nog altijd kapotte plafonds in sociale woonwijk in Beringen

In verschillende woningen in de sociale woonwijk De Hof in Beringen kwam het pleisterwerk van de plafonds naar beneden, onder meer op een slapende peuter. Maar een jaar later is dat pleisterwerk nog altijd niet hersteld. Volgens de huisvestingsmaatschappij komt dat door de lange juridische procedure.

In een huis in de sociale woonwijk De Hof in Beringen viel vorig jaar een deel van het plafond op een kinderbedje terwijl een jongetje van 20 maanden lag te slapen. Het kind bleef gelukkig ongedeerd. Maar al snel bleek dat er ook in de andere woningen in de woonwijk problemen waren met het pleisterwerk. Onder meer bij Acelya Muratgil. "Wij hebben het ook aan de hand en ze zeggen dat het om hetzelfde probleem gaat. In januari heeft men het pleisterwerk dat los hing, weggehaald en alles afgeplakt. Maar het is nu nog altijd niet hersteld en de bouwvakantie staat voor de deur." 

Behelpen

De getroffen bewoners zijn de situatie beu. "Door die problemen met het pleisterwerk kunnen we twee slaapkamers niet gebruiken", gaat Acelya Muratgil verder. "We slapen nu noodgedwongen met vier in één kamer: een baby, een peuter en twee volwassenen." 

Procedure

Bert Cox, de directeur van sociale huisvestingsmaatschappij Vooruitzien erkent het probleem. "De rechtbank heeft in 2018 een gerechtsexpert aangeduid. Die heeft 2 onderzoeken laten uitvoeren naar onder andere de hechting van het pleisterwerk. Het laatste onderzoek in alle woningen dateert van begin april 2019. De expert is op dit moment zijn rapport aan het afronden en ik verwacht op korte termijn zijn conclusies. Nadien zal de rechtbank oordelen en besluiten."


 

Meest gelezen