Natuurhulpcentrum in Oudsbergen breidt uit

Het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen kampt al jaren met plaatsgebrek, maar nu wordt het fors uitgebreid. Dat gebeurt in 3 fasen.

Het Natuurhulpcentrum is nu al zo'n drie hectare groot, en er komt nog eens twee hectare bij. Het opvangcentrum wordt zo het grootste van de Euregio. De eerste fase van de werken is al gestart, met de bouw van een nieuwe keuken met koelruimtes en kooien voor de inheemse dieren. Begin volgend jaar start de tweede fase.

Heel grote vliegkooi

Ook de vogels krijgen een nieuw verblijf. Er komt een heel grote vliegkooi, waar de vogels in kunnen blijven rondvliegen. "Nu zijn de grote vliegkooien ongeveer twintig meter lang", vertelt Sil Janssen. "De vogels vliegen dus twintig meter, komen tegen een net en vliegen dan twintig meter terug. In de nieuwe kooi is er een soort van cirkelvormige beweging, zodat ze langer kunnen vliegen en ze dus beter geoefend terug de natuur in gaan."

Verblijf voor exotische dieren

In het najaar van 2021 volgt een derde en laatste fase. Dan wordt een nieuw administratief centrum gebouwd, met een ontvangstruimte voor bezoekers en een nieuw verblijf voor exotische dieren zoals leeuwen en tijgers. 
 

Meest gelezen