NMBS zet 76 extra treinen in naar grote zomerfestivals

Ook dit jaar kunnen festivalgangers weer rekenen op de trein om van en naar hun favoriete festival te reizen. Onder de slogan "Reis in stijl naar de festivals" worden 76 extra treinen ingezet en de capaciteit van een aantal reguliere treinen wordt versterkt. Voor heel wat festivals kunnen reizigers ook genieten van extra voordelige tarieven.

De NMBS werkt de hele festivalzomer lang samen met dertien grote festivals. Je kan met de trein naar Werchter Boutique (afgelopen weekend), Rampage Open Air, Graspop, Pennezakkenrock, Couleur Café, Rock Werchter, Dour, Hype-O-Dream, TW Classic, Tomorrowland, Esperanzah, Reggae Geel en Pukkelpop.

Vorig jaar kozen meer dan 200.000 festivalgangers voor de trein. Volgens de spoorwegmaatschappij  het veiligste, snelste en meest duurzame vervoersmiddel om zonder files of parkeerproblemen op de festivalweide te geraken.

Om nog meer mensen daarvan te overtuigen, zet de NMBS ook dit jaar sterk in op de festivals. Er worden 76 extra treinen ingezet, die samen goed zijn voor meer dan 75.000 zitplaatsen. Daarnaast kunnen reizigers, afhankelijk van de overeenkomst die het festival heeft gesloten met NMBS, aan een zeer voordelige prijs met de trein van en naar het festival.

Speciaal voor de festivalzomer heeft de NMBS één trein een compleet andere look gegeven. Het design daarvoor werd gemaakt door een getalenteerde reiziger, die daarmee een wedstrijd won die werd georganiseerd door NMBS.

En ook aan boord van de andere treinen zal de slogan "Reis in stijl naar de festivals" worden verdergezet. Hoe? Dat blijft voor de reizigers nog een verrassing.

Alle info op nmbs.be

Meest gelezen