Videospeler inladen...

Vanaf nu ook "Fietsen door de Bomen" in Hechtel-Eksel

Limburg heeft er een toeristische trekpleister bij: een fiets- en wandelpad tussen de kruinen van de bomen in Hechtel-Eksel. Het pad slingert in twee grote cirkels door het Pijnven, tot op een hoogte van 10 meter.

Het nieuwe fietspad lijkt op een opgerolde tuinslang die zich kronkelt door de kruinen van de bomen in het natuurgebied Pijnven, in Bosland. "Het is fantastisch om de lichte helling op te fietsen, tot in de kruinen van de bomen", vertelt Jan Van Praet van Toerisme Vlaanderen. "Fietsen door de Bomen, Fietsen door het Water, ... dit zal Limburg en Vlaanderen op het vlak van fietsen internationaal nog meer op de kaart zetten." En na de klim volgt de afdaling. "Zalig, met de wind in de haren, genieten van de natuur en het zonnetje vandaag. Dit is een topper", besluit hij.

(lees verder onder de foto)

Drie jaar geleden opende de provincie ook al Fietsen door het Water in Bokrijk. Zo'n 600.000 mensen hebben daar al gefietst of gewandeld. Jan Dalemans, de burgemeester van Hechtel-Eksel, hoopt met Fietsen door de Bomen op eenzelfde effect in Bosland. "Ik vind dit pad persoonlijk nog mooier dan Fietsen door het Water, dus ik denk dat dit nog meer toeristen zal lokken. En dat is natuurlijk ook een goede zaak voor Bosland."

Nog meer plannen

De provincie wil in de toekomst nog meer beleving op het fietsroutenetwerk . Zo zijn er plannen voor een fietspad onder de grond, door de mergelgroeven in Riemst. En in Maasmechelen start binnenkort de aanleg van een grote fietsbrug, dwars door de heide. 

Kijk ook naar de 360°-video met Daan Masset.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen