Videospeler inladen...

Verdachte zwaar ongeval Schaarbeek vrijgelaten onder voorwaarden, man werd eerder al veroordeeld voor vluchtmisdrijf

De verdachte die gisteren opgepakt werd na het ongeval in Schaarbeek waarbij een 14-jarig meisje zwaargewond raakte, is door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden. De man was eerder al eens veroordeeld voor een ongeval met vluchtmisdrijf. Hij had geen rijbewijs meer, het ongeval gebeurde met een huurwagen. Dat bevestigt het Brusselse parket.

Op het kruispunt van de Waelhemstraat met de Helmetsesteenweg in Schaarbeek raakte een 14-jarig meisje gisterenochtend zwaargewond toen ze aangereden werd door een auto. Het meisje was op weg naar school en ze was op dat ogenblik aan het oversteken. Het slachtoffer ligt op dit ogenblik nog altijd in het ziekenhuis. Haar toestand is stabiel.

De bestuurder vluchtte na het ongeval weg, maar enkele uren later kon er een verdachte opgepakt worden. Hij zal vandaag voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter. Het parket vroeg zijn aanhouding voor opzettelijke slagen en verwondingen met vluchtmisdrijf, maar de onderzoeksrechter heeft beslist om hem vrij te laten onder voorwaarden. Een van de voorwaarden is dat hij geen wagen mag besturen. Hij werd wel in verdenking gesteld voor het ongeval. 

De verdachte werd eerder al eens veroordeeld voor een ongeval met vluchtmisdrijf. Hij had geen rijbewijs meer op het moment van het ongeval. Het ongeval van gisteren gebeurde met een huurwagen. De auto was door iemand anders gehuurd, het is niet duidelijk of die persoon wist dat de verdachte ermee reed.

Videospeler inladen...

Dat is geen normaal gebruik van de straat meer. Je terroriseert daar een hele buurt mee

Pieter Fannes - Burgercollectief 1030/0

Het burgercollectief 1030/0, dat zich inzet voor meer verkeersveiligheid in Schaarbeek, reageert verontwaardigd: "Dat is crimineel, we moeten het zeggen zoals het is. Dat is geen normaal gebruik van de straat meer. Je terroriseert daar een hele buurt mee. Ik denk dat we de pakkans serieus moeten verhogen. Uiteraard moet dat altijd gepaard gaan met sensibilisering, maar de zachte vorm van sensibilisering gaat helemaal voorbij zulke chauffeurs. En huurwagens kan je ook in beslag nemen, wat financieel niet zo grappig is als je dat dan moet doorbetalen. Maar dat zijn dan de consequenties."

Meest gelezen