Maak een virtuele wandeling in het voormalige woonhuis van Anne Frank

Google heeft het huis in Amsterdam waar Anne Frank woonde voor ze met haar familie in "het Achterhuis" onderdook virtueel in kaart gebracht. De kamers zijn in de stijl van de jaren 30 ingericht.

Merwedeplein 37-2 in Amsterdam: dat was van december 1933 tot juli 1942 het adres van Anne Frank, het Joodse meisje dat tijdens WO II een dagboek bijhield dat haar na de oorlog postuum wereldberoemd maakte.

Google Arts & Culture heeft het woonhuis virtueel in kaart gebracht in samenwerking met de Anne Frank Stichting. De beelden zijn met Google Street View gemaakt waardoor de verschillende kamers in 360 graden te bekijken zijn.

De kamers zijn ingericht in de stijl van de jaren 30 en geven zo een authentiek beeld van de leefwereld van Anne Frank en haar familie. Ook de slaapkamer die ze met haar zus Margot deelde, is online te bekijken.

Het is in dit woonhuis dat Anne Frank haar dagboek op 12 juni 1942 begon. Nauwelijks 3 weken later dook de hele familie Frank onder in "het Achterhuis" aan de Prinsengracht elders in de stad.

De woning aan het Merwedeplein is sinds 2005 aan het Nederlands Letterenfonds verhuurd. Dat gebruikt het om buitenlandse schrijvers die in hun eigen land niet vrij kunnen werken een onderkomen te geven.

Meest gelezen