De bom werd gevonden tijdens bouwwerkzaamheden.
Belga

Bom uit WO II onschadelijk gemaakt in centrum van Berlijn

De ontmijningsdienst is er vanochtend in geslaagd om een bom uit de Tweede Wereldoorlog onschadelijk te maken. De Amerikaanse bom van zo'n 100 kilogram was aangetroffen op de bekende Alexanderplatz in Berlijn. 

De Amerikaanse vliegtuigbom werd eerder ontdekt bij bouwwerkzaamheden aan het Dircksen-kruispunt met de Voltairestraat. De politie stelde meteen een perimeter van 300 meter in.

In die zone wonen 3.000 mensen. Naast winkels is er een ook zorginstelling in de onmiddellijke nabijheid. Ook een televisietoren met bovenin een restaurant, werd geëvacueerd omdat er splinters bij een ontploffing die kant konden uitvliegen. Het metroverkeer in de onmiddellijke nabijheid werd stilgelegd.

De mensen die uit hun huizen zijn gehaald kregen de raad bij familie of kennissen onderkomen te zoeken. Ook werden centra (foto onder) ingericht waar mensen die niet meteen ergens terechtkonden, zouden worden opgevangen. 

Nu de bom onschadelijk is gemaakt, mogen de bewoners terug naar huis. Ook het verkeer in de omgeving is opnieuw toegelaten.

(c) Copyright 2019, dpa (www.dpa.de). Alle Rechte vorbehalten

Meest gelezen