Videospeler inladen...

Duitse toeriste komt om het leven bij zwaar onweer in Frankrijk

In het Franse departement Haute-Savoie is een Duitse toeriste (51) om het leven gekomen toen tijdens een onweer een boom op haar kampeerwagen viel. Op andere plaatsen was er dan weer veel schade door hagel.

De Franse weerdienst Météo-France had in negen departementen code oranje afgekondigd voor hevig onweer, met windstoten en veel neerslag. Dat was onder meer het geval voor de Haute-Savoie in de Alpen. Op een camping in het dorpje Taninges is een boom omvergewaaid. De boom viel op een kampeerwagen, een 51-jarige Duitse toeriste liet daarbij het leven.

In de Drôme vielen dan weer hagelstenen zo groot als tennisballen. In de stad Romans-sur-Isère zijn heel wat gebouwen beschadigd geraakt. Een tiental mensen liep daarbij ook lichte verwondingen op.

Het onweer stuurde het verkeer ook danig in de war, onder meer op de autosnelwegen A72 en A47. Het treinverkeer tussen Chambéry en Grenoble werd even onderbroken. De zeer actieve onweerszone is intussen gepasseerd, code oranje is afgeblazen.

Ook in Zwitserland is een toeriste om het leven gekomen tijdens een onweer. De vrouw was met een plezierbootje aan het varen op het Meer van Genève, maar het bootje kwam kennelijk in de problemen door een hevig onweer. De nationaliteit van het slachtoffer is nog niet bekend.

Bekijk hieronder beelden uit Romans-sur-Isère:

Videospeler inladen...

Meest gelezen