Video player inladen...

Studio Brussel trekt dit jaar voor De Warmste Week naar... Kortrijk

Na twee jaar op het domein Puyenbroeck in Wachtebeke trekt Studio Brussel dit jaar voor De Warmste Week naar Kortrijk. Studio Brussel benadrukt dat het geen terugkeer is naar de formule met het glazen huis. "Je moet het zien als een samenwerking met de hele stad", zegt Jan Van Biesen, nethoofd van Studio Brussel aan VRT NWS.

Kortrijk wordt dus van woensdag 18 tot en met dinsdag 24 december de gaststad voor De Warmste Week, de jaarlijkse solidariteitsactie van de VRT. Het is voor alle duidelijkheid geen terugkeer naar de glazen huizen van weleer. Toen trok Studio Brussel naar steden als Gent en Leuven.

"Het is geen terugkeer naar vroeger, want toen hadden we één specifieke locatie in de stad", legt Van Biesen uit. "Eigenlijk is de hele stad onze standplaats, het is meer dan de plaats waar onze studio zal staan. We gaan naar de mensen en willen gebruik maken van de bestaande dynamiek van de stad."

Kortrijk is een interessante stad met een heel levendige dynamiek

Jan Van Biesen, Nethoofd Studio Brussel

De keuze voor Kortrijk is volgens Van Biesen logisch. "We hadden de voorbije jaren al goede contacten met de stad", zegt het nethoofd. "Het is een interessante stad met een heel levendige dynamiek. We zijn met De Warmste Week nog nooit in West-Vlaanderen geweest. Bovendien is de stad centraal gelegen en goed bereikbaar."

Herbekijk hieronder de reportage in "Het Journaal" (lees verder onder de beelden):

Video player inladen...

Het is trouwens niet voor het eerst dat Studio Brussel in Kortrijk belandt. In 2010 vierde de radiozender zijn verjaardag in de stad door er een dag lang uit te zenden, eerst op de Vlasmarkt en daarna vanuit muziekcentrum De Kreun. De zender veranderde toen voor één dag van naam in "Studio Kortrijk".

De Warmste Week is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de grootste solidariteitsbeweging in Vlaanderen, ondersteund en gedragen door alle VRT-netten, niet alleen Studio Brussel dat nu als eerste aankondigt wat ze gaan doen. Meer informatie volgt pas halfweg september. Dan maken ook de andere VRT-netten bekend wat ze gaan doen voor De Warmste Week. 

Meest gelezen