(c) Paul Fierens

Twee verdachten opgepakt na wilde politieachtervolging in Antwerpen

In Antwerpen zijn twee verdachten opgepakt na een wilde politieachtervolging. De vluchtende wagen reed levensgevaarlijk en bracht zo weggebruikers in gevaar, maar gewonden vielen er niet. De precieze aanleiding van de achtervolging is nog niet bekend.

De vluchtende wagen had de snelweg verlaten in Merksem. Aan de Oude Bareel pikte de politie van Antwerpen de achtervolging mee op. De verdachte wagen reed daarna over de Bredabaan met een snelheid van meer dan 100 kilometer per uur. Vervolgens ging de achtervolging verder in kleinere straten in de omgeving. 

De bestuurder reed tijdens de achtervolging roekeloos over voet- en fietspaden en bracht daarmee heel wat weggebruikers in gevaar. Gewonden vielen er evenwel niet, laat de politie van Antwerpen weten. Tijdens de operatie werd ook de politiehelikopter ingezet.

Uiteindelijk botste het voertuig tegen een brugpijler aan de fietsersbrug bij de Vaartkaai. Daar kon de politie een verdachte oppakken. Een andere verdachte was eerder al op de Bredabaan uit de wagen gesprongen. Ook die persoon kon worden opgepakt. 

Meest gelezen