Madonna op het Songfestival in Tel Aviv in mei.
2019 Getty Images

Madonna over haar (felbekritiseerde) passage op het Songfestival: "Ik was er ontzettend blij mee" 

Popkoningin Madonna (60) is dik tevreden over haar optreden op het Songfestival afgelopen mei. "Ik heb precies gedaan wat ik bedacht", vertelt ze in een interview aan het Nederlandse Parool. Nochtans waren er heel wat kritische geluiden te horen over de nummers die ze op het podium in Tel Aviv bracht. Het woord "vals" kwam meer dan één keer in de commentaren terug. 

Madonna promootte haar nieuw album "Madame X" in Londen en stond interviews toe. Naast vragen over de Me Too-beweging en haar verhuizing naar Portugal met haar vier adoptiekinderen, durfde Het Parool polsen naar haar recente Songfestival-ervaring. "Ik was er ontzettend blij mee. Ik heb precies gedaan wat ik bedacht had. Ik heb precies de show gegeven die ik had willen geven. En ik ben trots op de boodschap die ik heb overgebracht. Namelijk die van vrede tussen de Palestijnen en Israël. Dáár was ik voor gekomen", zegt ze. 

Frappant, want als er één optreden over de tongen rolde, was het dat wel van Madonna op het Songfestival tijdens de televoting. Ze bracht haar nostalgische hit "Like a prayer", en nieuw werk. "Vals", weerklonk het in de reacties.

Eén-presentator Peter Van de Veire was diplomatisch en hield het op "Dit gaan we nooit meer vergeten". De Nederlandse commentator voor het Songfestival was scherper: "Dit was wanstaltig slecht. Als je 1 miljoen euro krijgt... en je laat dit zien. Dit was echt schandalig."

Luister hier naar de commentaren en een deel van het optreden in onderstaande video:   

Videospeler inladen...

Madonna leek datzelfde weekend toch ook niet bepaald geheel tevreden over haar optreden. Ze zette een dag later haar optreden op YouTube. Een lichtjes anders klinkende versie: 

Madonna bleek ook Songfestivalwinnaar Duncan Laurence niet vergeten te zijn. "Ik heb hem zien optreden nadat hij gewonnen had, ja. Hij heeft een goede stem. En hij is schattig." 

Of ze volgend jaar naar Nederland kom afgezakt voor het liedjesfestijn? "Ik denk dat ik deze keer even oversla. En daarbij: you don't need any more trouble in Amsterdam." Voor alle duidelijkheid: er is nog geen zekerheid over waar het Songfestival in 2020 zijn tenten zal opslaan. Amsterdam? Rotterdam? Maastricht? Den Haag?... Alles ligt nog open. 

Meest gelezen