Een brandende frietketel bestrijd je met een licht vochtige doek.

Man raakt gewond na blussen van frietketel met water

De brandweer van Brussel is uitgerukt voor een keukenbrand in een appartement in Evere. De bewoner probeerde een oververhitte frietketel met water te blussen. Door die ingreep werden de vlammen nog aangewakkerd. Het slachtoffer werd met eerste- en tweedegraadsbrandwonden overgebracht naar het ziekenhuis.

De keukenbrand in het appartement aan de Frans Van Cutsemstraat in Evere ontstond kort na 14 uur. De bewoner probeerde de brand te blussen door water op de frietketel te gieten.

Water op een frietketel? Dat mag je absoluut niet doen!

"Dat is wat je absoluut niét mag doen", legt de woordvoerder van de brandweer Walter Derieuw uit. "Je moet proberen de frietketel uit te schakelen, de dampkap uit te schakelen, dan de zuurstoftoevoer afsnijden door het apparaat af te dekken met bijvoorbeeld een licht vochtige doek, én natuurlijk onmiddellijk de brandweer bellen."

De brand was snel onder controle. De keuken van het appartement is buiten gebruik. 

Meest gelezen