Dimitri Fourny

Ook nieuwe verkiezingen in Neufchâteau: CDH-lijst van inverdenkinggestelde burgemeester op gelijke hoogte met MR

Niet alleen in Bilzen, maar ook in de Luxemburgse gemeente Neufchâteau moesten de inwoners vandaag gaan stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. De resultaten van 14 oktober waren ongeldig verklaard nadat er vermoedens van fraude waren gerezen. In het onderzoek naar die fraude is uittredend burgemeester Dimitri Fourny (CDH) in verdenking gesteld.

De lijst "Agir Ensemble" (van CDH-strekking) van uittredend burgemeester Dimitri Fourny en de lijst "Pour vous" (MR) van rivaal Yves Evrard hebben beide negen zetels behaald bij de nieuwe gemeenteraadsverkiezingen in Neufchâteau

Dimitri Fourny zal vermoedelijk wel naar de oppositie verwezen worden, want de derde lijst die zich aanbood, met de naam "3e piste", had al aangekondigd dat ze niet zou samengaan met "Agir Ensemble", wegens de inverdenkingstelling van de uittredende burgemeester. De derde lijst behaalde overigens slechts één zetel.

De ruim 5.500 inwoners van de Luxemburgse gemeente Neufchâteau werden opnieuw naar de stembus geroepen voor gemeenteraadsverkiezingen. In april werd de uitslag van de verkiezingen van oktober 2018 door provinciegouverneur Olivier Schmitz namelijk ongeldig verklaard.

Er waren vermoedens van verkiezingsfraude met volmachten voor bejaarde bewoners van rusthuis "Le Clos des Seigneurs", dat beheerd wordt door het OCMW van Neufchâteau. Bij de ongeldig verklaarde verkiezing had de lijst van Dimitri Fourny de overwinning behaald. Fourny is in de zaak in verdenking gesteld, maar houdt zijn onschuld staande.

Meest gelezen