PVDA-PTB weigert in te gaan op nieuwe uitnodiging van PS voor vorming Waalse regering

De uiterst linkse partij PVDA-PTB gaat niet in op de uitnodiging van de Franstalige socialisten om komende dinsdag verder te praten over de vorming van een Waalse regering. Dat heeft VRT NWS vernomen. 

De PVDA-PTB is al twee keer op gesprek geweest bij de PS, maar na afloop van de tweede gespreksronde vorige dinsdag bleek dat het water tussen beide partijen erg diep was. Toch nodigde PS-voorzitter Elio Di Rupo de PVDA-PTB uit voor een derde gesprek. Dat gesprek zou komende dinsdag plaatsvinden.

Maar de PVDA-PTB gaat niet in op die uitnodiging, bevestigt ondervoorzitter David Pestiau. "Ik denk dat er niets fundamenteel is veranderd sinds vorige dinsdag. We zien geen indicatie van meneer Di Rupo die gaat in de richting van een breuk met het verleden", klinkt het.

Volgens Pestiau zijn de kansen op dit moment "bijna nihil" dat de PVDA-PTB überhaupt verder gaat praten met de PS om in een Waalse regering te stappen. Al wil hij nog niet met zoveel woorden zeggen dat de PVDA-PTB nu voor de oppositie kiest. "Ik zie voorlopig geen verandering in de houding van meneer Di Rupo. We zijn een rebelse partij en we willen dat er echt iets verandert."

Meest gelezen