Videospeler inladen...

Recordaantallen Venezolaanse vluchtelingen en migranten proberen Peru op de valreep binnen te komen

De voorbije dagen zijn recordaantallen Venezolaanse vluchtelingen en migranten toegestroomd aan de grens met Peru, net voor er daar strengere immigratieregels in werking zijn getreden. Sinds gisteren komen vluchtelingen en migranten er alleen nog binnen met een paspoort én een humanitair visum.

Vorige vrijdag was een absolute recorddag, toen staken ruim 8.000 Venezolanen de grens over tussen Ecuador en Peru, bij de Peruviaanse grensstad Tumbes, in het noordoosten van het Andesland. Volgens het vluchtelingenagentschap van de Verenigde Naties is dat het hoogste cijfer ooit op één dag. Van die 8.000 Venezolanen vroegen er 4.700 asiel aan in Peru, ook dat is nooit eerder gebeurd op één dag.

Volgens de VN is het aantal Venezolanen dat de voorbije jaren hun land verliet als gevolg van de zware economische crisis inmiddels opgelopen tot 4 miljoen. Buurland Colombia vangt nu bijna 1,3 miljoen Venezolanen op en ook in Peru verblijven ongeveer 800.000 vluchtelingen en migranten uit Venezuela.

Bekijk hieronder de reportage in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen