Schunnige teksten aangebracht op huis in Turnhout, politie zoekt dader of getuigen

In de Korte Gasthuisstraat in Turnhout heeft een vandaal schunnige teksten en tekeningen geschilderd op de gevel en de voordeur van een huis. De politie is op zoek naar de dader, en benadrukt dat de bewoner niet gekend is voor zedenfeiten.

De teksten en tekeningen zijn in de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 juni aangebracht. Om mogelijke getuigen te vinden, postte de politie in Turnhout een opsporingsbericht op hun Facebook-pagina. "We hopen op die manier de dader te vinden van het vandalisme. Er is veel schade aan de woning, en het is moeilijk om de verf te verwijderen", reageert korpschef Roger Leys.

"Geen zedenfeiten"

De woorden op de gevel laten weinig aan de verbeelding over, de bewoner wordt letterlijk beschuldigd van pedoseksualiteit. De korpschef is duidelijk: "Ik kan formeel zeggen dat de bewoner niet gekend is bij de politie voor zedenfeiten, dat vinden we ook wel heel belangrijk om te vermelden." 

Meest gelezen