Videospeler inladen...

Concert van Metallica in Koning Boudewijnstadion: fietsende metalfans en eerbetoon aan Plastic Bertrand 

De Amerikaanse metalband Metallica heeft in het Koning Boudewijnstadion opgetreden voor 50.000 man. Het was al 30 jaar geleden dat de groep in Brussel had gespeeld. Opvallend: heel wat metalfans kwamen met de fiets én Metallica coverde belpop-klassieker "Ça plane pour moi" van Plastic Bertrand.

Metallica had vooraf een oproep gedaan via Facebook. De eerste 1.000 fans die met de fiets naar het concert kwamen, kregen een cadeautje. "Daarvoor hebben we het allemaal gedaan, van Schoonaarde met de fiets naar hier", vertelt een trotse fan met zijn cadeautje, een plectrum, in de hand aan onze reporter Gitte Van Hoyweghen.

En dan was het tijd voor muziek. Een opvallend intermezzo in de show was een cover van "Ça plane pour moi" van Plastic Bertrand. Eerder brachten ze dat nummer ook al in het Sportpaleis. Vorige week in Nederland had Metallica nog een metalversie gespeeld van "Bloed, zweet en tranen" van André Hazes.

Bekijk het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Bekijk de cover van "Ça plane pour moi":

Videospeler inladen...